Shopping Di Perth CBD – Fremantle

OK jumpe lagi, haha..Minggu ter rajin plaks kan update blog ni even next week ada big campaign launch but its ok demi follower tercinta kan.. Cewah. Ok lets go back to Perth. Anyway korang yang tengah plan holiday to perth aku akan try selitkan sebanyak mungkin tips melancong and tempat-tempat menarik di Perth ok. So lets roll.

Hari ke 7 and ke 8 actually kiterong banyak habiskan masa shopping + jalan-jalan cari makan.  Paling best shopping semestinya la grocery shopping. Haha, percaya atau tak aku siap add on luggage and beli extra beg balik kampung tu untuk letak segala mak nenek coklat, chips , biskut and macam-macam lagi la. Tips untuk shopping dekat woolworth, kalau korang hantu coklat korang boleh start shopping hari Jumaat. Selalunya dieorng akan buat sale untuk coklat2.  Macam kitkat, cadburry semua tu boleh sale sampai 1 AUD je. Berbaloi-baloi untuk shopping ok. Dekat city actually memang banyak tempat shopping tapi yang paling best uols haruslah Watertown Brand Outlet Centre.  Nak dijadikan cerita City Stay Apartment tempat kiterong stay memang betul2 depan outlet ni.. Waduhh memang boleh buat duit mengalir macam air. Hahhahaha.. Macam-macam brand korang boleh dapat kat sini, Nike, Adidas, Puma, Jeep, Converse and paling best ada outlet Cotton ON besar gilak  and semua murah-murah. Memang la rambang mata weols. Nak pulak time kiterong pergi ni nak dekat Christmas amboi sale merata ok!

20141204_100514

Arrghhh tu nampak tak Cotton On tu besar ok outlet dia

20141204_100521

Nine West pon ada

20141204_111002

kekakak ni borong quicksilver

20141204_111008

Antara tempat makan yang ada. Makanan Halal pun ada kat sini. Ada je pak arab jual kebab semua. So tak la kebulur lepas shopping kan. Dah kenyang sambung shopping balik

20141204_114743

Panas jugak time ni. yela Perth tengah summer masa Disember

Kesimpulannya outlet ni memang awesome. And sebagai peminat tegar converse harusla borong 2-3 kasut kat sini

Actually ada banyak lagi mall-mall  yang korang boleh layan semua dekat area Kings Street and hay Street memang boleh jalan kaki aja dong. Secara genericnya mall and kedai-kedai dekat Perth ni operation hour depa memang tak kan sampai malam. So kalau nak shopping bangun awal OK! Tak rugi pun bangun awal sebab Perth memang awesome!

Regular Trading Hours:

Monday to Thursday: 9am-5.30pm
Friday 9am-9pm
Saturday 9am-5pm
Sundays & Public Holidays 11am-5pm
General Retail Shops are closed Good Friday, ANZAC Day and Christmas Day. Some small and specialty shops may be open; please check with individual retailers.

 

OK jom layan gambar lagi area Kings Street and Hay Street

10852722_763784557025440_1947231366_n10832272_1562742163939888_461816996_nDSCF8010DSCF8012DSCF8041DSCF8042DSCF8047DSCF8049DSCF8050DSCF8062DSCF8063DSCF8068DSCF8071

Selain shopping kat city, Fremantle is the best place untuk shopping jugak. Kalau nak beli souvenir semua kat sana murah-murah. Korang boleh pergi dekat E-Shed Market and Fremantle Market. Tapi both buka on weekend only. So make sure korang plan itinerary korang betul-betul ok.

DSCF8125DSCF8126DSCF8135DSCF8136DSCF8138DSCF8140DSCF8143DSCF8147DSCF8156DSCF8190DSCF8191

 

2 thoughts on “Shopping Di Perth CBD – Fremantle

Leave a Reply to Mia Angie Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s