Connect With Us

Hey readers, if you have anything to ask or  need advise with your travel  plan, do not hasitate to contact us at kamikakitravel@gmail.com

2 thoughts on “Connect With Us

  1. salam, saya nak tanya pendapat tuan berkenaan sedikit. Saya dalam planninf untuk buat family trip ke australia. Family consist of 6 adult, 1kid 7 2 infant. Pada pendapat tuan tempat mana yang sesuai untuk kami pergi dan masa yang sesuai? mohon penceran dari pihak tuan

    Liked by 1 person

    1. Waalaikumsalam.

      Australia memang sesuai untuk percutian keluarga. Selalunya ada 3 tempat yang paling popular
      1- Perth
      2- Melbourne
      3- Sydney
      4- Gold Cost

      Bagi kami, kalau bawak family and ada budak kecik, Perth and Melbourne paling sesuai sebab banyak tempat menarik yang bersesuaian dengan family and kanak- kanak. Macam dekat Perth ada Caversham Wildlife park. Kat sini boleh main-main dengan kanggaru and koala.Banyak lagi tempat menarik di PErth and boleh baca dekat post saya disini https://kamikakitravel.wordpress.com/2016/02/04/tempat-tempat-menarik-di-perth-wa/. Melbourne pun banyak tourist attraction yang free dah tak perlu banyar contohnya boleh tengok live penguin di pantai St Kilda. Sydney lebih kepada kehidupan bandar.

      Makanan halal pun senang nak dapat dekat Perth and Melbourne. Public transport juga sangan efficient and banyak tempat tarikan pelancong boleh naik train saja dan tak perlu nak sewa kereta atau teksi. Tapi kalau ada plan nak jalan jauh tu, better jugak sewa kereta sebab senang kalau satu family lebih-lebih lagi ada budak kecik.

      Dari segi budget pulak, Perth dan Melboune lebih murah bebanding di Sydney. Cuma tiket flight ke Melbourne agak mahal berbanding Perth. Flight ke Perth hanya 5 jam manakala ke Melbourne dan Sydney 8 Jam. Kos kehidupan di Sydney pulak agak mahal berbanding Perth dan Melbourne.

      Waktu yang sesuai untuk melawat australia selalunya dari september-november (spring). Kalau nak merasa main salji di Melbourne, bolkeh pergi masa musim sejuk antara bulan July-August. Bulan december- feb merupakan summer dah sesetengah kawasan akan menjadi terlampau panas. Jadi kalau ada budak kecik tak berapa sesuai kalau jalan time ni but still acceptable.

      Like

Leave a Reply to KamiKakiTravel Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s